Bucatarul Personal

Cu ce ne ajuta un bucatar personal?

Pentru ca bucatarul personal sa-si indeplineasca misiunea, restaurantele respectabile isi confirma exigenta fata de aceasta functie mentionand in contractul de munca o fisa a postului in care sunt precizate responsabilitatile noului angajat si asteptarile conducerii referitoare la organizare, politica si strategie. In principiu, orice „chef” care se respecta are propria sa colectie de cutite si cateva tinute vestimentare potrivite. El nu se prezinta in fata angajatorului doar cu un CV de 2 pagini, ci cu un dosar de candidat complet.

Acest dosar va cuprinde: o scrisoare de intentie, copii dupa diplome, carte de munca si referinte. Chiar daca aceasta functie nu este recunoscuta in Romania decat de cei care vin in sala dupa fiecare serviciu pentru a saluta clientul si a se asigura de satisfacerea lui, prezentarea in timpul interviului trebuie facuta cu mare atentie. La semnarea contractului de munca, o anexa va preciza punctele enumerate mai jos si va trebui semnata de angajat:

Gasirea celor mai buni furnizori si negocierea preturilor necesita mult timp. Realizarea fiselor tehnice de pregatire a fiecarui fel de mancare si a fiselor tehnice de produse preparate intermediare; Elaborarea fiselor tehnice de regula este o problema, incluzand costul materiilor prime si un mare pret de vanzare atat fara taxe, cat si cu toate taxele incluse; Cunoasterea produselor cu etichete sau certificari si denumiri de Origine Protejata in Europa;

Ei bine, daca in Franta salariul brut mediu al unui bucatar personal este de 2.620 euro pe luna pentru 39 de ore pe saptamana, nu putem sa ne imaginam ca un bucatar-sef ar veni in Romania pentru un salariu mult mai mic si pentru un program de cel putin 50 de ore  pe saptamana. Fara a fi efectiv asociat, un bucatar personal constient de talentul sau poate avea un statut de partener privilegiat, avand o cota-parte din cresterea Excedentului Brut din Exploatare (E.B.E.) Dar pentru acest gen de parteneriat este nevoie de calitate, transparenta,  poate putin cam avangardista pentru o piata din Romania.

Cunoasterea vinurilor specifice si a regiunilor in care sunt produse aceste vinuri, trebuie  sa fie folosite pentru retetele clasice; Elaborarea meniurilor pentru angajati si a bugetului pentru aceste meniuri se face cu o luna inainte;

Organizarea orelor de masa pentru personal si evaluarea randamentului angajatilor, recunoasterea potentialului si acoperirea necesitatilor de instruire, se face din timp.

Monitorizarea muncii echipei si instruirea acesteia, trebuie sa fie securizata, deparec informatiile sunt prezentate corespunzator.

Organizarea de intalniri regulate cu echipa, in vederea comunicarii obiectivelor, a standardelor impuse,  a informatiilor interne si a feedback-lui clientilor; Daca pentru activitatea asta urmeaza o scoala de specialitate si traieste din aceasta ocupatie, el devine bucatar profesionist. Daca nu are studii si/sau certificare pentru asta si daca bucataria ramane o ocupatie secundara, el este un bucatar amator. De la nivelul de incepator al bucatarului care doar curata legume sau fierbe cartofi si pana la, sa zicem, acela al bucatarului care face supe, sosuri sau gratare, cu unele exceptii de natura cultural-geografica, toti acestia sunt bucatari.

Ei bine, daca in Franta salariul brut mediu al unui bucatar-sef este de 2.620 euro pe luna pentru 39 de ore pe saptamana, nu avem cum  sa ne imaginam ca un bucatar-sef ar veni in Romania pentru un salariu mai mic si pentru un program de minim 50 de ore pe saptamana. Fara a fi efectiv asociat, un bucatar-sef constient de talentul sau, avand o cota-parte din cresterea Excedentului Brut din Exploatare (E.B.E.) Dar pentru acest gen de parteneriat este nevoie de multa transparenta, calitate si fiind putin cam avangardista pentru piata din Romania.

Astazi, bucatarul personal este cel care dirijeaza, este un lider care coordoneaza munca intregii echipe (de la ajutorul de bucatar, pana la bucatarul secund), care supervizeaza ritmul si calitatea muncii si garanteaza pregatirea felurilor de mancare in conformitate cu normele de igiena si de calitate.Despre NoiBucatarul Personal iti aduce o serie de avantaje la inscriere ca bucatar personal din Romania si pentru persoane care doresc meniuri gustoase.
Aboneaza-te la canalul nostru

We'll never share your email with anyone else.

2021 © bucatarulpersonal.ro