Termeni si conditii

Termeni si Conditii de utilizare a website-ului https://www.bucatarulpersonal.ro

 

1. ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

1.1. Acesti termeni si conditii (“Termeni si Conditii”) constitute acordul legal (contractul) dintre dumneavoastra si BUCATARUL PERSONALS.R.L.

1.2. Va rugam sa cititi acesti Termeni si Conditii pentru utilizarea in orice mod a website-ului https://www.bucatarulpersonal.ro (“Website-ul”). Accesarea si vizitarea Website-ului si achizitionarea oricarui serviciu comercializat de BUCATARUL PERSONAL S.R.L. inseamna acceptarea in totalitate si neconditionata a acestor Termeni si Conditii.

1.3 BUCATARUL PERSONAL S.R.L, aduce un nou concept in Romania, acela de a avea propriul tau bucatar personal. Astfel noi oferim posibilitatea de a alege din lista noastra de bucatari experimentati, acel bucatar potrivit dorintelor culinare, pentru o ocazie speciala sau cu caracter regulat.

 

2. DEFINITII

2.1. Termenii folositi in continuare vor avea urmatorul cuprins:

BUCATARUL PERSONAL S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in mun. Bucuresti, soseaua Virtutii nr. 19D, Sector 6, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr J40/16782/2018, Cod Unic de Inregistrare: 559794.

Utilizator - orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina, care acceseaza Website-ul, fiind interesata de serviciile comercializate de BUCATARUL PERSONAL S.R.L.

Beneficiar- persoana fizica sau juridica care utilizeaza serviciile de pe Website.

Bucatar - persoana fizica autorizata sau persoana juridica, ce presteaza serviciul de prepare al preparatelor alese de catre Beneficiar sau a meniurilor alese de catre Beneficiar.

Comanda – un document electronic prin care Beneficiarul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a accesa serviciile de pe site.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Beneficiarului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre istoricul sau in Site (Comenzi, facturi fiscale, etc.).

Continut  - prin continut se inteleg:

 

 • toate informatiile de pe Website care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Beneficiarilor de catre BUCATARUL PERSONAL S.R.L. prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al BUCATARUL PERSONAL S.R.L. Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de serviciile si/sau tarifele practicate de Bucatari inscrisi pe site intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la BUCATARUL PERSONAL S.R.L sau alte date privilegiate ale acestuia.

Serviciul prestat -  alegerea bucatarului dorit din lista disponibila pe www.bucatarulpersonal.ro. pentru ocazii speciale sau cu caracter regulat.

Intrebare – formula de adresare catre Beneficiar, cu scopul de a obtine informatii despre serviciile de pe Website.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, asupra serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de BUCATARUL PERSONAL S.R.L intr-o anumita perioada.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Beneficiarului care a adresat o intrebare. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un reprezentant al BUCATARUL PERSONAL S.R.L in cadrul unei discutii.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

Website – site-ul bucatarulpersonal.ro”, aflat in proprietatea societatii BUCATARUL PERSONAL S.R.L. Site-urile si/sau paginile de internet ori alte componente ale acestora ce apartin unor terti si care sunt accesate de catre Beneficiari ca urmare a legaturilor sau trimiterilor disponibile pe site-ul “bucatarulpersonal.ro nu fac obiectul si nici nu intra in sfera acestei definitii.

 

2.2. Prin acordul dumneavoastra referitor la acesti Termeni si Conditii, dumneavoastra declarati si garantati ca aveti 18 ani si capacitate deplina de exercitiu sau, in cazul unei persoane juridice, sunteti o societate inmatriculata si functionand in conformitate cu legile din Romania, iar reprezentantii dvs. sunt in mod valabil autorizati sa exprime acordul dvs. legal cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea in orice alt mod a Website-ul si/sau a serviciilor.

2.3. BUCATARUL PERSONAL SRL. isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza oricand, in mod unilateral si fara nicio notificare prealabila, Termenii si Conditiile. Puteti accesa Termenii si Conditiile oricand la adresa: bucatarulpersonal.ro, care este disponibila permanent si poate fi consultata oricand.

2.4. In situatia in care inregistrati un cont pe website inseamna ca v-ati exprimat acordul legal cu privire la modificarea Termenilor si Conditiilor. Daca nu sunteti de acord cu modificarile propuse, singurele optiuni pe care le aveti este sa stergeti contul inregistrat pe Website sau sa nu mai accesati, sa vizitati sau sa utilizati in orice mod Website-ul.

 

3. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

3.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Website, Beneficiarul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, e-mail sau alte mijloace de comunicare la distanta) prin care BUCATARUL PERSONAL SRL isi deruleaza operatiunile comerciale.

 

4. ACCESUL ONLINE

 

4.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator.

Pentru motive justificate BUCATARUL PERSONAL SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului  pe Website, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul se poate adresa BUCATARUL PERSONAL SRL, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

4.2. Comunicarea cu BUCATARUL PERSONAL SRL se poate realiza prin intermediul formularului de contact regasit la sectiunea “Contact” sau la datele de contact indicate in cuprinsul aceleasi sectiuni.

 

5. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 

5.1. BUCATARUL PERSONAL SRL poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru serviciile sale, nefiind necesar acordul acestuia. BUCATARUL PERSONAL SRL va fi intotdeauna responsabil fata de Utilizator pentru toate obligatiile contractuale.

 

6. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

 

6.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Website, sunt proprietatea exclusiva a BUCATARUL PERSONAL SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

6.2. Utilizatorului/Beneficiarului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de BUCATARUL PERSONAL SRL, includerea oricarui Continut in afara Website-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al BUCATARUL PERSONAL SRL asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului decat cu acordul scris expres al BUCATARUL PERSONAL SRL.

6.3. Orice Continut la care Utilizatorul /Beneficiarul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentelor Termeni si Conditii, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre BUCATARUL PERSONAL SRL si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea BUCATARUL PERSONAL SRL cu referire la acel Continut.

6.4. Utilizatorul/Beneficiarul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentelor Termeni si Conditii.

6.5. In cazul in care BUCATARUL PERSONAL SRL confera Utilizatorului /Beneficiarului dreptul de a utiliza, sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul /Beneficiarul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe Website sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite.

6.6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentele Termeni si Conditii sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

7. COMANDA

 

7.1. Utilizatorul poate efectua Comenzi pe Website, prin completarea sectiunii „Vreau un bucatar” unde isi alege serviciile dorite. Odata alese serviciile dorite se trimite comanda.

7.2. Comanda poate fi efectuata pe Website astfel:

 • Utilizatorul/Beneficiarul va comunica cererea prin sectiunea „Vreau un bucatar”, cu toate detaliile pentru comanda;
 • ca urmare a lansarii comenzii, se va crea, in mod automat, un cont, cu un username                (e-mailul personal) si parola generata automat de catre sistem dupa confirmarea primirii cererii; Uitilizatorul/Beneficiarul declara ca este de acord cu crearea acestui cont, aceasta fiind o conditie pentru prestarea serviciilor;
 • Dupa ce a plasat  comanda, Utilizatorul/Beneficiarul va primi o notificare pe e-mail, prin care i se aduce la cunostinta ca cererea sa a fost inregistrata cu succes, iar in cel mai scurt timp posibil, Beneficiarul/Utilizatorul va fi contactat telefonic pentru a stabili, impreuna cu reprezentantii societatii, cea mai buna varianta de meniu pentru evenimentul sau.
 • Utilizatorul/Beneficiarul va primi si pe numarul sau de telefon un mesaj cu cererea sa. Prin accesarea serviciilor Utilizatorul/Beneficiarul declara ca este de acord cu utilizarea                     e-mailului/numarului de telefon, BUCATARUL PERSONAL S.R.L. declarand ca isi asuma responsabilitatea pentru nedivulgarea acestor informatii si utilizarea doar in scopul declarat in prezentele termeni si conditii.

7.3. Utilizatorul/Beneficiarul va fi contactat telefonic pentru a stabili impreuna cu reprezentantii BUCATARUL PERSONAL S.R.L. cea mai buna varianta de meniu.

7.4.Utilizatorul/Beneficiarul va primi pe e-mail si la numarul de telefon meniul si oferta si va bifa “Accept” sau “Refuz” in e-mail sau in contul creat. Numai dupa acceptarea comenzii in aceasta modalitate se considera ca a transmis o oferta acceptata si de catre BUCATARUL PERSONAL S.R.L., iar societatea s-a obligat sa onoreze comanda.

7.5. BUCATARUL PERSONAL SRL poate anula Comanda efectuata de catre Beneficiar, in urma unei notificari prealabile adresate acestuia, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei online
 • datele furnizate de catre Utilizator pe Website sunt incomplete si/sau incorecte.

7.6. In cazul in care Beneficiarul decide sa se retraga din Contract este obligat sa transmita o notificare pe e-mail, la adresa contact@bucatarulpersonal.ro, in termen de 48 ore de la acceptarea ofertei, cu mentiunea “renuntare la comanda”. Nerespectarea acestui termen atrage raspunderea

Beneficiarului, acesta fiind obligat sa achite integral contravaloarea comenzii. In cazul renuntarii la un abonament lunar, BUCATARUL PERSONAL S.R.L. nu va restitui sumele achitate in avans, Beneficiarul declarand ca a inteles si a acceptat prezenta clauza.

 

8. CONFIDENTIALITATE

 

8.1. BUCATARUL PERSONAL SRL va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentele Termeni si Conditii.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Utilizator/Beneficiar cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al BUCATARUL PERSONAL SRL. Utilizatorul/Beneficiarul raspunde pentru orice prejudiciu cauzat BUCATARUL PERSONAL SRL ca urmare a nerespectarii acestei obligatii.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui Website, oferiti BUCATARUL PERSONAL SRL acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca BUCATARUL PERSONAL SRL sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Website-ului.  BUCATARUL PERSONAL SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

9. PUBLICITATE

 

9.1. Newsletterele BUCATARUL PERSONAL SRL sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de catre acesta. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

9.2. In momentul in care Utilizatorul isi creeaza un Cont pe Website, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Titularul contului isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:

 • prin contactarea BUCATARUL PERSONAL SRL in acest sens;
 • prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la BUCATARUL PERSONAL SRL, daca o astfel de modalitate va fi disponibila.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentele Termene si Conditii.

 

10. FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile serviciilor afisate in cadrul site-ului sunt fara T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. BUCATARUL PERSONAL S.R.L. va emite o factura pentru fiecare comanda.

10.3. Prin trimiterea Comenzii, Beneficiarul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau ori in cuprinsul Comenzii.

10.4. Abonamentele lunare se achită lunar. Pentru prima lună contravaloarea abonamentului se va achita integral dupa contractarea abonamentului, in termen de 48 ore de la contractarea abonamentului. Neachitarea contravalorii abonamentului in termen de 48 ore de la contractarea abonamentului exonereaza societatea de la prestarea serviciilor. Neachitarea abonamentelor lunare in primele 3 (trei) zile calendaristice din luna atrage suspendarea serviciilor pana achitarea abonamentului.

 

11. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Bucatarul se obliga sa livreze serviciile la spatiul stabilit, conform celor agreate intre BUCATARUL PERSONAL S.R.L. si Beneficiar.

11.2. Bucatarul va asigura doar modul de prestare al serviciilor, Beneficarul avand obligatia de a avea echipamentele de gatit adecvate felurilor de mancare dorite.

11.3. Bucatarul este raspunzator pentru modul de realizare a felurilor de mancare, BUCATARUL PERSONAL SRL nefiind afectat de acest lucru.

 

 

12. GARANTII

12.1. Bucatarul ales de catre Beneficiar este direct raspunzator pentru modul de realizare a preparatelor selectate si va oferi garantii daca produsul final nu este conform cerintelor agreate de catre parti.

12.2. Beneficiarul este obligat sa respecte masurile pentru prevenirea si combaterea imbolnavirii cu Covid-19, fiind obligat sa pastreze distanta de cel putin 2 m fata de bucatar, sa poarte in permanenta masca faciala, sa nu acceseze serviciile in situatia in care prezinta simptome specifice imbolnavirii cu Covid-19, sa anunte inainte de vizita bucatarului daca are simptome specifice imbolnavirii cu Covid-19 si sa anunte daca este confirmat caz pozitiv in termen de cel mult 14 (paisprezece) zile calendaristice de la contactul cu bucatarul.

 

13. RASPUNDERE

13.1. BUCATARUL PERSONAL SRL nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Beneficiarul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al nerespectarii indicatiilor oferite de catre Bucatar.

13.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Beneficiarul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

13.3. Termenii si Conditiile Website-ului pot fi modificati sau actualizati oricand de catre BUCATARUL PERSONAL SRL, in mod unilateral si fara nicio notificare prealabila, versiunea updata fiind opozabila Utilizatorilor/ Beneficiarului de la data afisarii pe Website. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Website-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Website si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

 

14. FORTA MAJORA

14.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

14.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 

15. PROCEDURA DE DEPUNERE SI SOLUTIONARE A PLANGERILOR SI SESIZARILOR PRIMITE DIN PARTEA UTILIZATORILOR

 

15.1. Orice Utilizator poate depune o plangere sau sesizare care priveste sau are legatura cu serviciile comercializate de BUCATARUL PERSONAL SRL, in termen de maxim 7 (sapte) zile calendaristice de la data producerii evenimentului si/sau aparitiei cazului sesizat.

15.2. Utilizatorii /Beneficiarii au posibilitatea sa transmita BUCATARUL PERSONAL SRL oricand plangeri si/sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de un Utilizator al Website-ului care privesc si/sau au legatura cu serviciile comericalizate de BUCATARUL PERSONAL SRL ori cu privire la informatiile cu aparenta nelegala furnizate de un Utilizator al Website-ului, despre care au cunostinta.

15.3. Plangerile si/sau sesizarile vor fi depuse prin intermediul formularului de contact aflat pe Website sau trimise pe adresa de e-mail a BUCATARUL PERSONAL SRL indicata in sectiunea „Contact”.

15.4. Plangerile si/sau sesizarile transmise BUCATARUL PERSONAL SRL vor include datele de identificare ale Utilizatorului /Beneficiarului si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea/sesizarea, astfel incat BUCATARUL PERSONAL SRL sa o poata solutiona in cel mai scurt timp posibil.

15.5. Plangerile/sesizarile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la primirea acestora de catre BUCATARUL PERSONAL SRL, in cazul in care au fost insotite de un set complet de date necesare identificarii problemei. In situatia in care petentul nu a transmis BUCATARUL PERSONAL SRL toate datele necesare identificarii problemelor semnalate si solutionarii plangerii/sesizarii respective, acesta va fi instiintat de catre BUCATARUL PERSONAL SRL cu privire la informatiile lipsa, urmand ca termenul de solutionare de mai sus sa fie prelungit corespunzator.

15.6. Pentru a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul/ /Beneficiarul poate accesa link-ul: http://www.anpc.gov.ro.

 

16. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

16.1.  Prin accesarea serviciilor, Utilizatorul/Beneficiarul isi exprima consimtamantul pentru prelucrarea de catre BUCATARUL PERSONAL S.R.L. a datelor sale cu caracter personal, in conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (GDPR).

16.2. Utilizatorul/Beneficiarul beneficiaza de urmatoarele drepturi:

a) dreptul de acces la date (art.15),

b) dreptul la rectificare (art.16),

c) dreptul de a fi uitat (art.17),

d) dreptul la restrictionarea prelucrarii (art.18),

e) dreptul la portabilitatea datelor (art.20),

f) dreptul la opozitie (art.21),

g) dreptul de a nu face obiectul unei decizii automate (art.22),

h) dreptul de a depune o plangere (art.77),

i) dreptul la despagubiri (art.82).

16.3. BUCATARUL PERSONAL S.R.L. isi indeplineste obligatiile impuse de Regulament prin actualizarea datelor personale, prin pastrarea/distrugerea acestora in conditii de siguranta, prin colectarea/stocarea unui numar limitat de date personale (doar cele absolut necesare prelucrarii), prin protejarea datelor cu caracter personal de pierderea lor, protejarea de accesul neautorizat la ele si prin luarea unor masuri de siguranta pentru protejarea lor.

16.4. Datele cu caracter personal prelucrate sunt nume si prenume, telefon, adresa, e-mail, CNP, seria si numarul actului de identitate/pasaport in scop de marketing (informatii despre produse, servicii evenimente, studii de piata, asigurarea/imbunatatirea calitatii, expunerea imaginii pe Platforma) si pentru prestarea serviciilor.

16.5. In cazul în care informațiile sunt necesare partenerilor societatii, implicați în prestarea serviciilor prezentate pe Platforma, acordarea consimțământului nu mai este obligatorie.

 

 

17. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

17.1. Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre BUCATARUL PERSONAL SRL si Utilizatori /Beneficiari se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul BUCATARUL PERSONAL SRL, cu exceptia cazurilor de competenta teritoriala absoluta rezultate din calitatea de consumator a Utilizatorului /Beneficiarului.

 

Puteti descarca termenii si conditiile de aici.


Ultima actualizare: 01.12.2019

 

Termeni si conditii de utilizare / Prelucrarea datelor cu caracter personal / Politica de utilizare Cookie