Bucatarul Personal

Bucatar la domiciliu in Bucuresti

Daca va place sa bucatarisiti, sau daca cei din familie si prietenii va lauda pentru preparatele dumneavoastra gustoase pe care le preparati cu atata drag, probabil ca ar fi bine sa treceti de-acum si la nivelul urmator si sa luati niste lectii de gatit de la chefi renumiti, pentru ca, cine stie, poate ca asa o sa va dati seama ca puteti sa va transformati acest talent intr-o profesie la moda. Iar daca va ganditi ca nu aveti banii necesari ca sa va deschideti in viitor un restaurant, mai exista si varianta de a gati la domiciul clientilor. In strainatate este din ce in ce mai raspandita aceasta meserie de bucatar la domiciliu in Bucuresti, chiar si multi romani plecati la munca in alte tari europene o imbratiseaza cu entuziasm.

Mai intai faceti niste cursuri culinare pentru amatori, apoi, daca trainerii experimentati care le sustin, considera ca aveti talent si va recomanda sa continuati, puteti ca sa va inscrieti la niste cursuri gastronomice aprofundate pentru a deveni bucatar profesionist. Dupa ce veti face practica intr-o bucatarie adevarata de restaurant, ca sa nu va mai fie frica sa pregatiti masa pentru mai multe persoane, probabil ca va puteti face propria dumneavoastra afacere de gatit la domiciliul clientilor. In Romania aceasta activitate este inca o raritate, dar probabil ca se va extinde in anii ce vin, deoarece in multe familii sotul si sotia au cariere care nu le mai permit sa se ocupe de treburile gospodaresti.

Din acest motiv, cand apare necesitatea ca sa organizeze o masa pentru 5-10 persoane, lor le e mult mai comod sa angajeze un bucatar la domiciliu, care folosind aragazul lor, precum si ustensilele din acea bucatarie, sa prepare niste bucate foarte gustoase, ce vor lasa impresii bune printre meseni. Ii admiram pe bucatari, pentru mancarea spectaculaosa si gustoasa pe care o gatesc, pentru rabdarea pe care o au in bucataria lor si  pentru ca primesc vorbele cu zambetul pe buze si pentru ca se straduiesc sa satisfaca toate multumirile clientilor. Din bucataria franceza revin unele dintre cele mai sofisticate preparate, dar si cateva mituri care circula prin bucatariile lumii.

Cel mai faimos bucatar, este cel care spune ca numarul de cute de pe boneta unui bucatar indica exact numarul de feluri in care stie sa gateasca un ou. Nu putem sa bagam mana in foc daca e chiar asa, chiar daca boneta exista in uniforma bucatarilor de mai bine de un secol. Bucataria franceza pare sa fie mama tuturor bucatariilor, iar bucatarii francezi sunt cei care au reusit sa dea tonul in ceea ce inseamna ,,haute cuisine” in ultimul timp. Nu francezii au inventat uniforma de bucatar, dar ei i-au dat aspectul profesionist. Bonetele de bucatar existau chiar si in timpul Imperiului Asirian, insa abia in bucataria franceza au capatat stilul pe care il au in ziua de azi.

Au facut parte din uniforma impusa de Marie-Antoine Carême, care a fost primul bucatar faimos al Frantei , printre cei care gateau impreuna cu ea . Aceasta este cea care a impus jachetele cu doua randuri de nasturi pentru bucatari si bonetele in forme diferite care sa ii diferentieze pe bucatarii simplii, de chefi. Se spune ca Marie Carême purta o boneta inalta de 45 de centimetri, spre deosebire de subordonatii sai care aveau bonete mai mici. Pliurile palariei de bucatar erau pe vremuri in numar de 100 si se spune ca reprezentau numarul de preparate cu ou pe care trebuia sa stie sa le execute un chef de elita.

Primul care mentioneaza boneta in uniforma bucatarilor, este Auguste Escoffier, fiind parintele bucatariei profesionale frantuzesti, primul chef cunoscut, care si-a popularizat retele in “Le Guide Culinaire”, care este un fel de Biblie a bucatariei franceze. Desi el este cel care a transformat uniforma chefilor intr-un accesoriu obligatoriu, nu mentioneaza nicaieri legatura dintre numarul cutelor de pe boneta si numarul retetelor cu oua pe care stie un bucatar-sef sa le faca. Cartea sa, pe de alta parte, contine 143 de retete care contin ou. Sunt multi cei care cred ca legenda cutelor, este legata de numele lui

Escoffier ca un omagiu adus pentru cultura culinara pe care el a facut-o.

In vremurile noastre putini chefi mai poarta in bucatarie, celebra boneta, dar chiar si azi numarul de pliuri pe care acesta il are reprezinta o recunoastere a calitatilor lor. Deoarece a comanda mancarea de la un restaurant la domiciliu este de cele mai multe ori o aventura culinara, clientii neavand controlul ingredientelor folosite si nici a modului in care au fost preparate mancarurile respective.

Mancarea facuta acasa, chiar si de catre un bucatar angajat temporar in acest scop, este mult mai sigura din toate punctele de vedere.

Iata de ce a urma la un centru gastronomic, precum exista si la noi in tara de ceva vreme, un curs sau mai multe de bucatarie, reprezinta o buna rampa de lansare spre aceasta meserie speciala: bucatar la domiciliu in Bucuresti.



Despre Noi



Bucatarul Personal iti aduce o serie de avantaje la inscriere ca bucatar personal din Romania si pentru persoane care doresc meniuri gustoase.




Aboneaza-te la canalul nostru

We'll never share your email with anyone else.





2019 © bucatarulpersonal.ro