Cum să alegem ingrediente de calitate

 
 
 

Dacă ești un pasionat al gătitului sau dacă te interesează să mănânci alimente sănătoase și de calitate, atunci știi deja cât de important este să alegi ingrediente de calitate. Atunci când cumperi carne, pește sau legume, alegerea ingredientelor potrivite poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește gustul și calitatea preparatelor.

În acest articol, îți vom oferi sfaturi utile despre cum să alegi ingrediente de calitate, cu accent pe ingrediente organice. De asemenea, îți vom prezenta câteva aspecte importante în alegerea cărnii, a peștelui și a legumelor, iar la final îți vom oferi o recomandare pentru a te asigura că vei avea mereu ingrediente de calitate la îndemână.

Alegerea cărnii de calitate

Atunci când cumperi carne, este important să alegi carnea de la animale hrănite și crescute în mod natural. Aceste animale au un nivel mai ridicat de acizi grași omega-3 și sunt mai sănătoase decât cele crescute în ferme industriale. De asemenea, evită carnea procesată sau care a fost injectată cu hormoni și antibiotice.

O altă opțiune pentru alegerea cărnii de calitate este să cumperi de la un producător local. Astfel, vei avea acces la carne proaspătă și de înaltă calitate și vei putea vorbi cu producătorul pentru a afla mai multe despre modul în care animalele sunt crescute și hrănite.

Păstrează atenția și la culoarea cărnii: ar trebui să aibă o culoare proaspătă, roz-roșu deschis sau roșu închis, în funcție de tipul de carne. O culoare maronie sau gri, poate însemna că a fost depozitată prea mult timp.

Alegerea peștelui de calitate

Atunci când cumperi pește, asigură-te că este proaspăt și nu a fost congelat. De asemenea, verifică dacă peștele a fost pescuit în mod sustenabil și din surse responsabile. Încearcă să alegi pește de la producători locali deoarece aceștia sunt mai probabil să ofere pește proaspăt și de calitate, crescut în medii controlate, fără a utiliza pesticide sau alte substanțe chimice.

De asemenea, atunci când îl alegi, peștele ar trebui să aibă o textură fermă și să nu lase urme de degete când este apăsat ușor.

Alegerea legumelor de calitate

Când vine vorba de alegerea legumelor, cumpără legume proaspete și de sezon. Acestea au mai multe vitamine și minerale decât legumele congelate sau conservate. În plus, legumele de sezon sunt de obicei mai gustoase și mai ieftine.

Dacă dorești să alegi legume organice, atunci verifică eticheta pentru a vedea dacă acestea sunt certificate organic. Astfel, te asiguri că sunt crescute fără utilizarea pesticidelor sau altor substanțe chimice și sunt mai sănătoase pentru consum. Evident, încearcă să cumperi legume de la producători locali.

Recomandare pentru a-ți asigura ingrediente de calitate

Dacă ești preocupat de calitatea ingredientelor pe care le utilizezi în bucătărie, dar ai un program aglomerat și nu ai timp să mergi la piețe sau ferme locale, o soluție este să apelezi la serviciile unui bucătar personal.

Bucătarul personal poate achiziționa și pregăti ingredientele de calitate, astfel încât să nu mai fi nevoit să te ocupi tu și să îți faceți griji în legătură cu alegerea ingredientelor și timpul necesar pentru a le pregăti.

Apelează oricând la serviciile unui bucătar personal pentru a te asigura că ai mereu parte de mese sănătoase și delicioase.

 


 

 

 
 
 
 
 
← INAPOI
Chef Valeriu – recomandat de zeci de companii de croazieră, chiar si de cele de lux
URMATORUL →
Beneficiile de a lucra cu un bucatar privat pentru meniurile zilnice